top of page
slide_6187.jpg

Barn- och ungdomstandvård

Hos oss på Tandläkarhuset har alla barn mellan 3-23 år kostnadsfri tandvård

 

24-29 år

För att behålla sin tandhälsa är det viktigt att gå regelbundet på undersökning.

Du som är mellan 24-29 år får ett bidrag på 600kr per år

UNDERSÖKNINGAR & TANDREGLERING

Undersökning

Vi kallar barnen en gång per år. I barns liv händer mycket som kan påverka deras tänder. Om du som förälder har några frågor eller är orolig över tänderna hos ditt barn, så är barnen alltid välkomna till oss. Tänder ska borstas två gånger om dagen, från den dagen den första tanden kommer. Barntandkräm finns i handeln eller hos oss, och finns i olika smaker. Det viktigaste är att tandkrämen innehåller fluor som stärker tänderna och skyddar mot karies, välj en tandkräm som barnen gillar. Ibland kan man behöva tillföra mera fluor. Komplettering av fluor finns i olika varianter; tuggummi, fluorsköljning, tabletter.
 
Vi hjälper till och visar hur du ska borsta tänderna på barnen. Vi rekommenderar att du som förälder hjälper till med tandborstning upp till 10-12 års ålder. Det är inte alltid lätt med koordinationen och att hålla borsten rätt. Eltandborste kan användas av barn, de kan tycka att tandborstningen blir roligare med en eltandborste. Finns att köpa i barnvariant både i handeln och hos oss. I sällsynta fall kan även unga tänder drabbas av tandlossning, vi undersöker givetvis det också.
 

Tandreglering

Vi har skyldighet att se över barnens behov av tandreglering, vid behov remitterar vi till specialisttandvården Östersunds sjukhus. Enklare tandreglering görs på vår klinik.
 

Efter att du fyllt 24 år

Vi fortsätter kalla ungdomar som vanligt, och det är viktigt att fortsätta ta hand om sina tänder även fast det börjar kosta pengar. Det finns generösa ersättningar för ungdomar mellan 24 och 29 år, läs mer om det här på sidan om högkostnadsskydd inom tandvård.

NY PATIENT

Kontakta oss :

Team Charlotte Lagerfalk Leijon
0707-101996
cll@tandlakarhuset.com

Team Marielle Sinclair
063-121239
marielle@tandlakarhuset.com

Öppettider

Måndag-Torsdag  07:00 - 19:00

Fredagar              07:00 - 13:30

Öppettider

Måndag-Torsdag  07:10 - 19:00

Fredagar              07:10 - 13:30

Länkar

Garantier
Högkostnadsskydd & garantier
 

Tandvårdskonto
Information om tandvårdskonto

Collector faktura
 

STB/ATB
Allmänt och Särskilt tandvårdsbidrag
 

Högkostnadsskydd
Försäkringskassans högkostnadsskydd

bottom of page